У Луцька - нове партнерське місто – румунська Алба Юлія

У Луцька - нове партнерське місто – румунська Алба Юлія

28 травня між містом Луцьк та румунським містом Алба Юліябуло підписано Угоду про партнерство .

Джерело: Відомості

Церемонія підписання відбулася за участю Луцького міського голови Миколи Романюка та Мера Алба Юлії Мірсеа Гава. Укладення угоди відбувалося в залі прийомів Муніципалітету Алба Юліїї - Union Hall, де у 1918 році був підписаний документ про об'єднання усіх румунських земель. На заході були присутні запрошені гості, журналісти, священослужителі церков Алба Юлії від різних конфесій.

В урочистій промові Луцький міський голова Микола Романюк зазначив, що їхня присутність є символічною, адже таким чином Бог благословить співпрацю між нашими містами. Крім того, він наголосив на важливості налагодження контактів між університетами обох міст та, зокрема,  молодіжні обміни та навчальні візити з метою інтеграції молодих людей з України та Румунії. Мер Алба Юлії, у свою чергу, сказав, що підписання Угоди про партнерство є для них надзичайно важливим і двері до Європи для України відкриті.

На знак пошани Луцький міський голова подарував своєму колезі традиційну українську вишиванку і шарф з гербами Луцька та Алба Юлії, виготовлені луцьким підприємством "Едельвіка". Приємно вражений Мер Алба Юлії одразу приміряв подарунки. Крім того, волинські медовари люб'язно надали медову продукцію в якості промоційного подарунка румунському місту.

Делегація з Луцька на чолі з міським головою та у складі депутата Луцької міської ради Євгена Ткачука, начальника управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Віри Кудрявцевої і головного спеціаліста відділу проектної діяльності цього управління Ірини Кулеші на запрошення мера Алба Юлії взяла участь у святковій церемонії зміни варти, що відбувалася в цитаделі Алба Кароліна - найбільшій оборонній фортеці південно-східної Європи. Крім того, офіційні представники Луцька взяли участь у святкових заходах з нагоди щорічного фестивалю Алба Фест 2016, який прирівнюється до Дня міста Алба Юлії.

Loading...