Міністерство оборони України та Президент відзначили роботу волинських будівничих

Міністерство оборони України та Президент відзначили роботу волинських будівничих

Волиняни звели десять оборонних фортифікаційних споруд для українських військовослужбовців на сході України.

Джерело: Відомості

У середині травня 2016 року всю технічну документацію, що стосувалася будівництва десяти фортифікаційних оборонних споруд, зокрема опорних пунктів, волиняни офіційно передали до квартирно-експлуатаційного відділу м. Луганська Міністерства оборони України. Акти прийому-передачі документації датований 12 травня.

Огляд споруд при цьому здійснювали фахівці центрального управління інженерного забезпечення головного управління оперативного забезпечення Міноборони України. Жодних зауважень до якості та обсягів виконання робіт не було.

Нагадаємо, що 20 областей України зводили на сході країни інженерні оборонні споруди для потреб військових. Волиняни також працювали на зміцнення обороноздатності країни й споруджували 10 фортів у секторі «М» (Володарський р-н Донецької обл.), що буквально за 500 метрів від лінії вогню. Хід будівельних робіт особисто інспектував голова облдержадміністрації Володимир Гунчик. Оглянув оборонні споруди та відзначив роботу волинян і Президент України Петро Порошенко.

Окрім того, слід зазначити, що волинські будівельники впоралися із поставленим державою завданням у встановлені строки. Зробили навіть більше, ніж передбачалося: оборонні споруди зсередини обшили деревом та облаштували всередині спальні місця для військових.

Одначе, 10 березня 2016 року департамент захисту економіки Національної поліції України за посередництвом офіційного веб-сайта правоохоронного відомства поширив нічим не підтверджену інформацію про причетність посадових осіб Волинської облдержадміністрації до привласнення державних коштів під час зведення на території Донецької обл. фортифікаційних споруд. Попри офіційні прохання облдержадміністрація підтвердити документально або ж спростувати відповідні відомості у Нацполіції не зробили ні того, ні іншого.

Разом із тим, офіційно задокументовані висновки інженера з технічного нагляду та начальника відділу фортифікації ЦУІЗ ГУОЗ Міноборони України свідчать: зауваження до якості та обсягів виконання робіт відсутні. Про це стало відомо за результатами робочої поїздки представників управління капітального будівництва облдержадміністрації та генпідрядників (ТОВ «Житлобуд-2» та ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536») до Слов’янська Донецької обл. Волинська делегація передала всю технічну документацію та спільно зі спеціалістами Міноборони здійснила огляд введених в експлуатацію десяти фортифікаційних споруд.

Loading...