Надра Волині переходять в користування комунальному підприємству "Волиньприродресурс"

За проект рішення проголосували 38 депутатів.

Джерело: Відомості

Не зважаючи на неузгодженість питання з Держгеонадра, на чому наголошувала виконавча влада краю, волинські депутати проголосували за проет рішення про надання надр в користування"Волиньприродресурс".

Голова обласної ради Ігор Палиця зачитав п. 6 урядової Постанови № 596, яким передбачено, що обласна рада не порушує законодавства. "Хочу сказати й далі, щоб не було ніяких спекуляцій з цього приводу.   "Волиньприродресурс" має шанс заробити кошти для обласного бюджету. Бурштин -- тільки початок. Ми за те, щоб прибутки від надр залишалися у Волинській області. Це підприємство займатиметься розробкою родовищ, а не видобуванням і співпрацюватиме з інвесторами. Це, що ми робимо сьогодні,  -- декларативний перший крок для того, щоб запустити діяльність цього підприємства", -- зазначає Ігор Палиця. Він вважає, що прибутки від видобування надр повинні бути справедливо розподілені між місцевими радами. "Наше завдання сьогодні не сваритися і ділити крихти, а наповнювати бюджет", -- резюмував Ігор Палиця.   Валерій Курстак вважає, що, коли рада не підтримає проекту, то надалі бурштин видобуватимуть в області нелегально.

Депутат Людмила Кирда пропонувала перед тим, як приймати таке серйозне рішення, спочатку обговорити проект з місцевими громадами поліських районів.  Але її думка до уваги не взялась.

За рішення в цілому проголосувало 38 депутатів. 

Loading...