На Волині продовжать формувати дорожній фонд

На Волині продовжать формувати дорожній фонд

На Волині продовжать формувати обласний дорожній фонд, кошти якого спрямовуватимуть на ремонт доріг.

Джерело: Відомості

Про це на оперативній нараді 16 травня повідомив голова Волинської ОДА Володимир Гунчик.

Як розповів голова ОДА, Кабінет Міністрів нещодавно озвучив позицію про необхідність створення Дорожнього фонду. Гунчик пригадав, що в області ідея заснувати такий фонд існує вже 1,5 року.

Відповідно, голова ОДА звернувся до департаменту інфраструктури, голів районних рад та адміністрацій, депутатів та міських голів, аби вони продовжили роботу зі формування обласного дорожнього фонду.

Зі слів Гунчика, на відновлення фонду планують залучати не лише кошти із митниці, але й акцизні, митні, податкові збори, а також гроші з місцевих бюджетів.

- Ми були праві, коли вирішили створити обласний дорожній фонд, – зауважив Володимир Гунчик.

Окрім того, стало відомо, що на рівні держави прийнято важливе рішення:  наблизити видатки з 3-го та 4 кварталів, аби була можливість здійснювати ремонтні роботи на дорогах у теплу пору року.

Також під час наради, що відбулася під керівництвом Прем’єра, обговорили й не менш важливе питання, зокрема продовження дії експерименту, за яким Волинь із-поміж інших областей отримує 50% від перевиконання індикативних показників митниці. Тож дію експерименту поширять на всю територію України й продовжать як мінімум на 2017 рік.

Саме завдяки такій новації триває ремонт дороги Луцьк – Львів, котра донедавна була у плачевному стані. Варто наголосити, що перебуваючи у робочому відрядженні у столиці, про рівень виконання робіт голова облдержадміністрації інформував Віце-прем’єр-міністра України Володимира Кістіона про ситуацію в області, а також Володимир Гунчик запросив посадовця побувати з робочим візитом на Волині й оглянути згаданий об’єкт. Офіційний лист-запрошення спрямують уже сьогодні.

Loading...