На Волині цьогоріч планують реалізувати понад два десятка обєктів інфраструктури

Для реалізації 17 обєктів віднайшли у скарбницях області 58 млн грн.

Джерело: Відомості

Понад два десятка обєктів інфраструктури краю волиняни планують реалізовувати цьогоріч, заручившись фінансовою підтримкою державного фонду регіонального розвитку. Повний пакет документів подано щодо 17 об’єктів. Ще чотири – у роботі. Про це повідомив під час оперативної наради заступник голови облдержадміністрації Сергій Кошарук.

За інформацією Сергія Дмитровича, неодмінна умова – співфінансування об’єктів із місцевих бюджетів. Мовляв, лише за таких обставин у Мінрегіонбуді розглядають пропозиції від областей. Тож, аби довести до толку згадані 17, волиняни віднайшли у скарбницях різних рівнів 58 млн грн. Для ще чотирьох потрібні 17 млн грн. Відтак представникам влади Ківерцівщини, Ковельщини та Шацького краю слід спрацювати більше ніж оперативно.

- До кінця травня проекти фонду регіонального розвитку представлять до затвердження постановою Кабміну, - зауважив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик. – У розмові з Геннадієм Зубко під час останнього мого робочого відрядження у Київ ми зачепили це питання. Тож, якщо не визначимося зі співфінансуванням по тих чотирьох об’єктах до 25 травня, доведеться здійснювати заміну. Тому, шановні представники влади в районах, зверніть на це увагу.

Окрім того, Володимир Гунчик запросив депутатів обласної ради долучитися до процесу обговорення й відбору проектів, пропонованих до реалізації через фонд регіонального розвитку у 2017 році, позаяк оголошено конкурсний відбір:

- При підготовці пропозицій щодо 2017 року, прошу проводити на місцях ради регіонального розвитку, запрошуючи до участі депутатів, зокрема й обласної ради, аби відбувався процес обговорення. Ми ж запросимо до аналогічної роботи депутатів, керівників фракцій та депутатських груп.

Loading...