На Волині розтрощили кабінет головного митника

На Волині розтрощили кабінет головного митника

Вхідні двері і приймальню в.о. начальника Волинської митниці Олександра Шавлака розтрощили невідомі.

Джерело: Відомості

Уже кілька тижнів ситуація на митниці залишалася напруженою. А все через призначення керівника Чернігівської митниці Шавлака виконуючим обов’язки Волинської митниці. Своє незадоволення даним призначенням спершу висловили самі працівники митниці. Про що свідчать профспілкові збори та їх звернення до головного митника країни з вимогою звільнити Олександра Шавлака.  Митники стверджують, Шавлак замість того, щоб налагоджувати контакт з підлеглими і намагатися організувати планову роботу на митниці, той  приступив до її реформування, попереднє не закінчене, та працевлаштування нових, близьких собі людей з Чернігівської митниці.

Сьогодні виявилась нова хвиля протестів, але уже з боку громадськості. Нагадаємо,  25 квітня станом на 12 годину близько 100 чоловік перекрили рух автотранспорту на автодорозі «М-07», сполученням Київ-Ковель-Державний кордон в селі Старовойтове Любомльського району, що майже за півкілометра від міжнародного автопереходу «Ягодин».

Станом на 15:00 рух транспорту на автодорозі сполученням Київ-Ковель-Держкордон, в селі Старовойтове Любомльського району було відновлено.

Проте, учасники безстрокової акції, орієнтовно 200 осіб, перемістилися до адміністративної будівлі Волинської митниці Державної фіскальної служби, що в селі Римачі Любомльського району.

Близько 20 невстановлених осіб в капюшонах та балаклавах проникли в приміщення Волинської митниці ДФС. Чоловіки, пошкодивши двоє дверей, пройшли до кабінету керівника митниці. Працівники поліції намагалися завадити скоєнню протиправних дій і вимушені були до двох осіб застосувати спеціальні засоби, одягнувши на їх руки кайданки.

 Слідчі Любомльського відділу поліції відкрили кримінальні провадження за ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального Кодексу України за інцидентом, який стався сьогодні на Волинській митниці Державної фіскальної служби в селі Римачі Люмобльського району. Поліція також проводить розслідування за фактами подій, які відбулися цього дня на Волинській митниці кримінальне провадження за ст.341 (Захоплення державних або громадських будівель чи споруд) Кримінального кодексу України, інформує сектор комунікації ГУНП у Волинській області.

Loading...