У Луцьку планують розпочати роботи по модернізації централізованого теплопостачання міста вже цьогоріч

У Луцьку планують розпочати роботи по модернізації централізованого теплопостачання міста вже цьогоріч

У Луцьку за рахунок грантових 14 мільйонів євро проведуть модернізацію централізованого теплопостачання міста.

Джерело: Відомості

ДКП “Луцьктепло” спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку, Фондом E5P реалізовує проект модернізації централізованого теплопостачання міста.

За ці кошти планується, зокрема, ліквідувати підвальні котельні, провести модернізацію обладання, встановити у понад двохсот багатоповерхівках індивідуальні теплові пункти, котел на альтернативному паливі тощо.

У рамках проекту визначені технічні консультанти, які здійснюватимуть його супровід та надаватимуть допомогу. Це компанія “Рамболь”. Вчора міський голова Микола Романюк провів робочу нараду з представниками даної компанії Андрієм Зінченком та Іваном Жученком за участю директора ДКП “Луцьктепло” Валентини Малютіної та начальника служби технічного розвитку Богдана Карачевського, директора департаменту фінансів та бюджету Лілії Єлової.

Міський голова Микола Романюк зазначив, що реалізація проекту дасть можливість зменшити споживання енергоресурсів та покращить якість послуг для лучан. Він також зазначив. Що вже є хороші напрацювання і висловив сподівання незабаром приступити до конкретних робіт.

Представник компанії “Рамболь” Андрій Зінченко повідомив, що завершується робота над підготовкою тендерної документації. За його словами, вона має бути погоджена їхньою компанією та ЄБРР. Після цього буде оголошено тендери на придбання необхідного обладнання та визначення виконавців робіт. Він наголосив, що це доволі складний і трудоємкий процес, тому дуже важливо напрацювати усю документацію, тоді буде легше працювати.

Андрій Зінченко також повідомив, що у котельні на вулиці Боженка планувався за грантові кошти твердопаливний котел потужністю 2,5 мВт. Однак, після відповідних розрахунків стало зрозуміло, що ефективнішим буде встановлення більш потужного котла на 5 мВт. Він зможе працювати цілий рік. У літній період повністю покриватиме потребу у гарячому водопостачанні, а в опалювальний період працюватиме паралельно з газовим котлом.

У свою чергу, інший представник компанії “Рамболь” Іван Жученко зазначив, що тендерні процедури займатимуть значний час. Усі тендерні закупівлі поділені на кілька лотів. Зокрема, окрема процедура стосуватиметься встановлення індивідуальних теплових пунктів у близько 200 багатоквартирних будинках, ліквідації підвальних котелень і підключення будинків до центральної мережі, реконструкція невеликих котелень, реконструкція потужних котлів (заміна пальників та інших елементів), заміна насосних груп та мереж, модернізація центральних теплових пунктів, встановлення твердопаливного котла на вулиці Боженка, обладнання автоматизованою системою моніторингу Scada.

Під час робочої наради було зауважено, що уже цьогоріч планується розпочати окремі роботи з реалізації проекту модернізації централізованого теплопостачання міста Луцька.

Представник компанії “Рамболь” Андрій Зінченко зазначив, що незабаром планують оголосити тендери на придбання і встановлення твердопаливного котла, заміну існуючих котлів, реконструкцію котелень.

Також він запевнив, що реалізація проекту відбувається згідно графіку.

На завершення зустрічі Микола Романюк наголосив на важливості оперативного збирання усієї необхідної інформації, підготовці необхідної технічної та проектної документації, проведення тендерних процедур, аби якнайоперативніше приступити до реалізації завдань проекту. Наголосив він й на важливості координації роботи усіх учасників проекту, аби не виникало якихось непередбачуваних проблем чи затримки у реалізації.

Loading...