Житель Луцька вирощував у лікарні коноплі

Житель Луцька вирощував у лікарні коноплі

Наркоділок облаштував для вирощування конопель цілу кімнату з обігрівом.

Джерело: Відомості

У приміщені на території одного із медичних закладів у Луцькому районі оперативники третього територіального управління Департаменту протидії наркозлочинності виявили та вилучили понад 200 стебел коноплі, вагою майже 2 кг. Правоохоронці встановили хто вирощував марихуану та відкрили кримінальні провадження.

Оранжерею з марихуаною облаштував 45-річний мешканець Луцька. Його раніше не притягували до кримінальної відповідальності. Чоловік у недіючому приміщенні лікарні вирощував елітні види конопель. Він облаштував кімнату спеціальними обігріваючими лампами, вологоміром, термометром та витяжкою.

Правоохоронцям чоловік пояснив, що вирощував наркотики для власного споживання, як ліки від епілепсії.

Вилучене направили на дослідження у Волинській науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України.

«Співробітники відділу отримали оперативну інформацію про те, що на території лікарні у Луцькому районі чоловік обладнав плантацію для вирощування конопель. При виїзді на місце оперативники виявили та вилучили понад 200 висаджених рослин коноплі та лабораторне обладнання», - розповів Олексій Душейко, начальник третього територіального управління Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України.

За фактом незаконного посіву конопель слідчі Луцького відділення поліції розпочали кримінальне провадження за частиною 2 статті 310 Кримінального кодексу України, також нині вирішують питання щодо відкриття кримінального провадження за ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Триває досудове розслідування.

Loading...