У Рожищі діти переселенців вчилися інтуїтивному живопису

У Рожищі діти переселенців вчилися інтуїтивному живопису

У Рожищі пройшов майстер-клас з інтуїтивного живопису під назвою «Подих весни».

Джерело: Відомості

Справжній  весняний неспокій панував у неділю у Рожищенському Будинку дитячої творчості. А все тому, що тут проходив майстер-клас з інтуїтивного живопису під назвою «Подих весни», організований активістами РРГО «Рука допомоги», працівниками РЦСССДМ та майстрами пензля із «Мистецького форпосту» для діток із внутрішньо переміщених осіб.

- Інтуїтивним малюванням можуть займатися всі бажаючі, починаючи від трьох-чотирьох років, - підкреслює художник Віталій Шевченко. - Необов’язково мати навички малювання, головне, щоб у дитини було відчуття кольору та форми,

В процесі творення своїх «шедеврів» дітки та батьки мали можливість насолоджуватися музичними та пісенними дарунками, які спеціально для них підготували вихованці БДТ, зокрема, учасники вокального ансамблю «Зорепад» (керівник Людмила Семера) та ансамблю гітаристів «Ad libitum» (керівник Ірина Сіробаба).

На подив усіх, дуже гарні картини вийшли з-під дитячих пензликів.  Вони ніби ввібрали в себе тепло та добро маленьких сердечок. Як наголосила керівник РРГО «Рука допомоги» Світлана Чєрнобаєва, такі зустрічі дають можливість діткам зі Сходу не тільки пізнати світ прекрасного, але й знайти нових друзів та призвичаїтись до змін в їхньому житті.

Loading...