Професійно-технічні училища Ковеля, Володимира-Волинського та Нововолинська отримають зарплату за січень та лютий

Професійно-технічні училища Ковеля, Володимира-Волинського та Нововолинська отримають зарплату за січень та лютий

Таке рішення прийняли сьогодні депутати обласної ради.

Автор: Галина ФЕДОРЕНКО / Джерело: Відомості

Виявляється, не зважаючи на Закон про державний бюджет, де фінансування профтехосвіти має здійснюватись за рахунок місцевих бюджетів, Володимир-Волинський, Нововолинськ та Ковель категорично відмовляються брати на баланс дані заклади і відповідно фінансувати їх. Як результат, люди у підвішеному стані: по зарплаті заборгованість і абсолютно не зрозуміло, як ситуація буде розгортатись далі.

Вислухати думку мерів не вдалось, бо всі троє проігнорували запрошення взяти участь у сесії обласної ради. Депутати обласної на пропозицію голови Ігоря Палиці вирішили підтримати освітян і перекинути з обласного на місцеві необхідну суму коштів – 6.8 млн гривень. З розрахунком, що потім ці гроші зможуть повернути.  

Ситуація, коли міські голови відмовляються виконувати Закон, мала би зацікавити на місцях правоохоронців, зокрема прокуратуру. З іншого боку, напевно, людям більш уважно треба придивитись до своїх обранців: чи на своєму вони місці?  Адже зрозуміло, якщо держава не візьме на державне фінансування професійно-технічну освіту, обласний бюджет не зможе теж утримувати дані ПТУ, бо він вимушений фінансувати 11 сільських професійних училищ, то місцева влада зобов’язана буде переглянути необхідність існування таких закладів. Іх або взагалі ліквідують, або відбудеться серйозне скорочення. Для сільського регіону це не вихід. Але не вихід і те, що місцеві керманичі відмовляються спілкуватись з освітянами. Тільки діалог може вивести на рішення, яке сприйметься громадою і виведе на правильний кінцевий результат. В іншому випадку залишається – їхати в Київ під адміністрацію президента і вимагати, аби він підписав зміни до Держбюджету в частині фінансування профтехосвіти. Даний законопроект уже місяць як лежить під сукном у глави держави: він його і не підписує,  і не ветує. Мабуть, розмірковує.

Loading...