У Рожищі відбулася акція на підтримку Надії Савченко

У Рожищі відбулася акція на підтримку Надії Савченко

Півсотні рожищан забралися 9 березня на акцію-підтримку української льотчиці й народної обраниці Надії Савченко.

Джерело: Відомості

Люди з величезним болем переживають і підтримують Надію у її боротьбі за правду та свободу. «Вже несила спостерігати за цинічними судовими процесами, сфабрикованими  руками кремлівської влади, під час яких намагаються 

зламати українську героїню», - підкреслила в своїй промові ведуча Наталія Марценюк. Мабуть тому, за першим покликом активістів Рожищенської самооборони, люди озброївшись плакатами вийшли на площу Незалежності, аби засвідчити свою небайдужість та підтримати цю вольову жінку. До «вільного мікрофона» підходили люди, аби висловити слова підтримки, а голова ВО «Батьківщини» в м. Рожище Віталій Ковальчук зачитав резолюцію та закликав громадські організації, осередки політичних партій Волині приєднатися до Всесвітньої акції «Волю Надії», бо саме чисельність таких акцій стане чинним тиском на кремлівську владу.

- Також звертаємося до депутатів  обласної, районної та міської рад під час айближчих сесійних засідань ухвалити звернення до Президента України та Верховної ради, з вимогою негайно розробити стратегію порятунку незаконно ув’язненої української льотчиці і укласти «офіційний список Савченко» до якого занести прізвища всіх політичних в’язнів українських громадян яких кремлівська влада безпідставно звинувачує у тероризмі та напрацювати дієвий план їхнього звільнення, - промовив Віталій  Ковальчук.

Окрім підтримки легендарної Надії Савченко, учасники акції не забули згадати й про інших політичних в’язнів. Плакати виготовлені місцевим художником Віталієм Шевченком були дуже промовистими: «Надія Савченко, Олег Сєнцов, Олександр Кольченко… та інші. Хто наступний?», «Свободу українським політв’язням!» та «Народжених вільними в Україні, не заґратувати в убогій духом Росії». За словами активістів, ці основні меседжі направленні не тільки до кремлівської верхівки, але й до української влади, яка не надто переймається долею ув’язнених патріотів-українців.

 

Loading...