Протягом Великого посту вихованці Волинської православної богословської академії безперервно читатимуть Псалтир

Протягом Великого посту вихованці Волинської православної богословської академії безперервно читатимуть Псалтир

Засновником читання Неусипного Псалтиря вважається преподобний Олександр Константинопольський (IV–V ст.), настоятель обителі «невсипущих» неподалік річки Євфрат (Західна Азія).

Джерело: Відомості

Протягом Великого посту вихованці Волинської православної богословської академіїбезперервно читатимуть Псалтир у домовому храмі Всіх волинських святих із поминанням імен «за здоров’я» та «за упокій». Про це повідомив сайт Vpba.org.

Подавати записки належить: у робочі дні – з 10 до 16 год в приймальні навчального закладу (Луцьк, вул. Градний узвіз, 5, 2-й поверх нового корпусу, тел. 72-32-12), у недільні та святкові – на подвір’ї кафедрального собору Святої Трійці, біля водосвятної каплиці.

Засновником читання Неусипного Псалтиря вважається преподобний Олександр Константинопольський (IV–V ст.), настоятель обителі «невсипущих» неподалік річки Євфрат (Західна Азія). Святий ігумен Олександр захотів установити в новому монастирі безперервне славослів’я Господу. Три роки молився праведник, аби Всевишній відкрив йому Свою волю. Отримавши одкровення, він запровадив у монастирі такий порядок: усіх ченців було розділено на 24 молитовні варти. Змінюючись щогодини, день і ніч вони співали на два лики псалми Давидові, перериваючись лише на час звершення богослужіння.

Loading...