На Волині хочуть відновити річковий флот

На Волині хочуть відновити річковий флот

Про це говорили на комісії з питань екології депутати обласної ради.

Джерело: Відомості

Рожищенської районної ради звернулась до обласної з проханням  відмінити рішення про надання гірничого відводу підприємству "Німб-7" під розробку Крижівського родовища пісків. Рожищенські депутати мотивували своє рішення тим, що підприємство порушує екологічне законодавство та руйнує дорогу "Луків-Рожище". Крім того, є проблеми зі сплатою податків. До бюджетів усіх рівнів "Німб-7" боргує понад 240 тис. грн. 

У свою чергу представники "Німб-72 повідомили, що не працюють уже впродовж року. Причин декілька: ускладнене видобування піску, який знаходиться на рівні грунтових вод  та заборона перевозити пісок дорогою від Лукова до Рожищ. Разом з тим, це підприємство -- єдине, що здійснює діяльність на території Луківської сільської ради і попри те, що має борги перед нею, поступово їх гасить. Про це комісії розповіла голова Луківської сільської ради Лариса Забожчук. Підприємці кажуть, що подумували над тим, аби закрити підприємство, але знайшли інвестора, який має намір закупити річкові катери та баржі  і переправляти пісок до Луцька по річці Стир. До слова, саме так його возили в радянські часи.

Постійна комісія обласної ради виявила бажання виїхати на місце видобування піску і розібратися, чи порушують підприємці законодавство. За підсумками розглянуть звернення Рожищенської райради ще раз. Крім цього, комісія заручиться висновками фіскальної служби та екоіспекції. Голова ОДА, депутат облради Володимир Гунчик заявив, шо розбереться, чи немає з боку Рожищенської РДА дій в інтересах конкурентів ТзОВ "Нібм-7", які також хочуть добувати пісок на Крижівському родовищі.

Loading...