Рівень захворюваності грипом на Волині є нижчим від епідеміологічного порогу

Рівень захворюваності грипом на Волині є нижчим від епідеміологічного порогу

Кількість «тяжких» випадків ГРВІ протягом останнього тижня зменшилась на 40%, а кількість пневмоній на 42%.

Джерело: Відомості

Станом на 26 лютого 2016 року спостерігається зниження рівня захворюваності грипом та ГРВІ серед населення області. Зокрема, рівень є нижчим від епідеміологічного порогу на один відсоток. Про епідеміологічну ситуацію щодо грипу в області проінформувала заступник голови облдержадміністрації Світлана Мишковець під час оперативної наради у голови облдержадміністрації.

Кількість «тяжких» випадків ГРВІ протягом останнього тижня зменшилась на 40%, а кількість пневмоній на 42%. Число госпіталізованих хворих зменшилось на 38%, в тому числі дітей – на 30%.

Так із інформації Світлани Євтихіївни, стало відомо, що з початку епідсезону, від 28 листопада 2015-го по 26 лютого 2016 року, в області зареєстровано майже 130 тис. хворих на грип та ГРВІ, що означає – перехворіло 12,2% населення області. Із загальної кількості хворих понад 60 % – це діти віком до 16 років. Тобто перехворіло 31% дитячого населення. За цей же період було госпіталізовано 4500 тис. хворих.

На даний час поновлена робота у всіх навчальних закладах. Загалом, за словами Світлани Мишковець, обмежувальні заходи застосовувались у 641-му навчальному закладі області. Але не дивлячись на те, що епідемпоріг знизився, продовжуються профілактичні заходи епідеміологічно-санітарних норм.

Loading...