Ремонт дороги «Львів-Радехів-Луцьк» ось-ось розпочнеться

Ремонт дороги «Львів-Радехів-Луцьк» ось-ось розпочнеться

Проходитиме ремонт у два етапи.

Джерело: Відомості

Як уже повідомлялось раніше, незабаром розпочнеться ремонт 15,5 кілометра дороги «Львів-Радехів-Луцьк». Уже проведені відкриті тендерні торги на поточний ремонт на дві ділянки дороги з восьми, протяжність яких складає 5,4 км та 9,9 км. Зокрема відкриття тендерних пропозицій відбулось 16 лютого цього року. Ще на шість лотів підготовлені матеріали. Відкриття цих тендерних пропозицій відбудеться 5 квітня 2016 року.

Як повідомив заступник начальника Служби автомобільних доріг в області Михайло Кінах, вже виготовлена проектно-кошторисна документація на дорогу протяжністю 60,9 км, яка розділена на 8 ділянок поточного ремонту. Вартість проектних робіт складає 1 млн 365 тис. грн. Профінансовано лише обсяги виконаних робіт двох ділянок на суму 268 тис. грн.  Подана заявка на фінансування робіт на виготовлення проектно-кошторисної документації на суму ще 1 млн 127 тис. грн. Також виготовлена тендерна документація на вісім ділянок дороги, на дві з яких вже проведені торги. Тож найближчим часом розпочнуться роботи по ремонту зазначених ділянок.

– Роботу розпочинаємо від адміністративного кордону Волинської та Львівської областей, проходимо повністю всю територію, включаючи місто Горохів та завершуємо селом Скобелка Горохівського району, – зазначив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик. Це буде перший етап.

Наступним етапом буде ремонт найбільш пошкодженої частина дороги в районі села Вільхівка Горохівського району. А вже за результатами проведення наступних тендерів, об’єднавши ці дві ділянки, розпочнеться ремонт робіт в напрямку міста Луцьк.

Також Михайло Кінах відзначив, що загалом кошторисна вартість поточного ремонту дороги протяжністю 60,9 км становить більше 400 млн. грн. І для його виконання необхідно виготовити та вкласти більше 200 тис. тонн гарячої асфальтно-бетонної суміші, не говорячи про щебеневу продукцію на вирівнювання покриття тротуарів, посадочних майданчиків та ін. Проектом передбачено в межах населених пунктів влаштувати освітлення довжиною 10 км та бар’єрне огородження – близько 8 км.

Як зазначив Володимир Гунчик, це не просто ремонт покриття, а повний інфраструктурний проект, який передбачає освітлення, оформлення узбіч, зупинок, встановлення розмітки і знаків тощо. Кошти будуть залучатись не тільки з Державного бюджету, а й з місцевих. Зокрема, на оформлення зупинок.

На завершення голова облдержадміністрації нагадав про створення робочої групи контролю, яка буде відслідковувати та здійснювати контроль якості виконання робіт для забезпечення прозорості.

Loading...