У Рожищі читали Лесю Українку…

У Рожищі читали Лесю Українку…

У Рожищенській бібліотеці для дорослих відбулися літературні читання приуроченні 145-й річниці з дня народження великої письменниці.

Джерело: Відомості

Сьогодні, 25 лютого, в Рожищенській бібліотеці для дорослих відбулися літературні читання приуроченні  145-й річниці з дня народження великої письменниці та поетеси, однієї з наймужніших і найталановитіших постатей не лише в українській, а й у світовій літературі, зрештою, просто сильної жінки - Лесі Українки.  Вона була першою із тих, хто розпочав нову українську літературу. Її твори й сьогодні підбадьорюють читачів та вселяють в них віру у власні сили, у світле майбутнє. «Ні, я жива, я буду вічно жити, я в серці маю те, що не вмира…». Все її життя – це героїчний подвиг, який став прикладом незламності та мудрості.

- Її невмирущі твори завжди будуть тривожити душі, будити розум, надихатимуть на благородні вчинки, а краса її мистецького слова буде вражати читачів навіть через багато-багато років, - розповідала про цю багатогранну особистість провідний бібліотекар Неля Антонюк.

Під час приємного спілкування було прочитано багато творів Лесі Українки. Зокрема, «На роковини Шевченка», «Коли дивлюся глибоко в любі очі», «Давня весна», «Вечірня година», «Горить моє серце, його запалила» та багато інших, які тривожать не тільки серце, а й душу.

Долучилися до літературного читання не тільки господарі бібліотеки,  а й працівники районного краєзнавчого музею та РД «Просвіта».

Також всім закоханим у Лесине слово в бібліотеці представлена  книжкова виставка «Вітрила її долі».

Loading...