У Володимирі-Волинському поставлять монумент героям

У Володимирі-Волинському поставлять монумент героям

Проект монумента – це три щити, які з’єднані між собою у вигляді конуса.

Джерело: Відомості

У пам’ять мужніх захисників, котрі у різні часи боролись  за волю рідного краю, у сквері, поблизу вулиці Героїв Небесної Сотні поставлять пам’ятник «Борцям за незалежність України» у Володимирі-Волинському.

За словами першого заступника міського голови Ярослава Матвійчука, такий монумент пропонують спорудити у невеликому сквері на вулиці Героїв Небесної Сотні. А пам’ятник князям Васильку і Данилку – перенесуть у парк біля історичного музею.

Проект нового пам’ятника вже розглянули на засіданні художньої ради, а її членам сподобалася велична споруда, ескіз якої відтворив архітектор Роман Мазурок. Проект пам’ятника – це три щити, які з’єднані між собою у вигляді конуса. Один з них увічнює пам’ять тих, хто загинув, виборюючи волю у давні часи, другий - «Герої не вмирають!» стане уособленням сили духу Небесної Сотні, а третій – «Слава воїнам!» нагадуватиме про українських військових, які не повернулись з війни на Сході. Всередині щитів буде нічна підсвітка, як уособлення світла  і сонця, що тягнеться у небо і з’єднує земних з неземними...

Loading...