На Волині попередили спробу незаконного вивезення бурштину вартістю понад півмільйона гривень

На Волині попередили спробу  незаконного вивезення бурштину вартістю понад півмільйона гривень

В оглядовому боксі було виявлено майже 5 кілограмів необробленого каміння жовто-коричневого кольору, яке чоловік приховав в чохлі заднього сидіння авто.

Джерело: Відомості

Громадянин України в якості водія на легковому автомобілі, прямуючи  з України в Республіку Польща через митний пост «Волинь-центральний» Волинської митниці ДФС, обрав смугу руху спрощеного митного контролю “зелений коридор”, чим заявив про відсутність будь-яких товарів, які підлягають обов’язковому декларуванню та оподаткуванню або які належать до категорії товарів, на переміщення яких через митний кордон України встановлені заборони чи обмеження.

При здійсненні митного контролю даного транспортного засобу виникла підозра щодо наявності в ньому товарів, які підлягають обов’язковому декларуванню та оподаткуванню. Автомобіль  було переведено в місце поглибленого огляду транспортних засобів та товарів. Власне в оглядовому боксі, посадовими особами управління боротьби з митними правопорушеннями Волинської митниці ДФС і було виявлено майже 5 кілограмів необробленого каміння жовто-коричневого кольору, яке чоловік приховав в чохлі заднього сидіння авто.

Відповідно до висновку Спеціалізованої лабораторії з питань експертизи та досліджень ДФС загальна вартість виявлено дорогоцінного каміння органогенного утворення – бурштину становить майже 560 тисяч гривень.

Дії громадянина-поршника, спрямовані на переміщення через митний кордон бурштину з приховуванням від митного контролю, містять ознаки порушення митних правил, передбачених ч.1 ст.403 Митного кодексу України, інформує прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

Loading...