Пересувний звіринець мордував тварин

Пересувний звіринець мордував тварин

Під ніч суботи 20 лютого до луцкього зоопарку прибули ведмеді, врятовані, без перебільшення, від смерті із пересувного звіринця на Рівненщині

Джерело: Відомості

Про подробиці «спецоперації» розповіла керівник КП «Луцький зоопарк» Людмила Денисенко.

За її словами, говорити, що тварини у пересувному звіринці Давида Худодяна перебували у неналежних умовах – це нічого не сказати. Наприклад, у наглухо закритому вагончику небайдужі знайшли живу свиню. Поки клітку не відкрили, навіть ніхто не знав, що вона там. А вижила тварина завдяки тому, що з’їла землю і дерев’яну підлогу, постелену у клітці.

«Волинський пересувний центр розваг» преебуває поза законом. Усі пересувні зоопарки заборонені з 2006-го. «Але я бачила в інтерв’ю, розміщених в інтернеті, що коли Давид Худодян їздив по Україні, то розповідав, що у нього стаціонарні клітки є в Луцькому зоопарку. Це – брехня. Плюс демонстрував фальшиві документи-дозволи, де значиться назва вулиці, яка перейменована у Луцьку ще 2008-му. А квиток у той горе-звіринець, де утримувалося до 10-ка тварин, вартував 20 гривень для дітей і 40 – для дорослих», – уточнює Людмила Денисенко.

Людмила Денисенко додала, що колеги із Рівного забрали до себе всіх дрібних хижаків, у тому числі поранену чорно-буру лисицю і знесилену рись. Останню наразі рятують уколами – настільки вона квола. На жаль, загинули у клітках лама і в’єтнамська свиня.

А от перетримати ведмедів до того часу, коли їм знайдуть нове адекватне житло, ті ж таки рівняни не можуть. Тому тварин, яким потрібна реабілітація, спокій і період карантину, забрав Луцьк.

Нині ведмеді вже у Луцьку. Що вони пережили, можна тільки здогадуватися.

«Звірі навіть дивляться на нас по-особливому – голодними очима, переповненими страхом», – розповідає Людмила Денисенко.

Вона впевнена – тварин били. Це видає їхня поведінка у відповідь на те, коли у Луцьку їм пробували прибрати клітки. Ведмеді панічно забивалися у найглухіші кути.

Навіть їжі нормальної, як припускає директорка, тим же ведмедям не давали. Бо апельсинами вони бавилися, аж поки не розпробували, що то щось їстівне, а яйця їли з шкаралупою. Ведмедям навіть кормовий буряк смакував. «Ви нашим його дайте – побачите, чи хоча б зачеплять», – ділиться спостереженнями директорка.

Loading...