В Луцьку побили громадських активістів

В Луцьку побили громадських активістів

18 лютого було здійснено напад на двох громадських активістів, один із яких госпіталізований

Джерело: Відомості

Учора, 18 лютого о 20:10 до чергової частини Луцького відділу поліції надійшло повідомлення від 27-річної мешканки Луцька про те, що в під’їзді будинку на вулиці Потебні за місцем проживання, невідомі особи побили її чоловіка. 36-річного потерпілого госпіталізували в нейрохірургію Луцької міської клінічної лікарні. В нього діагностували закриту черепно-мозкову травма, струс головного мозку, розсічення частини голови. Постраждалий є активістом «Самооборони Волині» й очолює місцевий осередок однієї з політичних партій, розповідає відомство ГУ НП у Волинській області.

Поліцейські з’ясували, що близько 20 години троє осіб, в під’їзді будинку за місцем проживання постраждалого, умисно нанесли йому декілька ударів по голові. Ймовірно, що використовували кастет. Нападники також пошкодили автомобіль «SsangYong» активіста.

«Не відкидаємо спробу залякування потерпілого у зв’язку з його громадською діяльністю. На місці злочину поліцейські знайшли ключі від автомобіля, який може належати одному з ймовірних учасників нападу. Знайдено також автомобіль марки «Мерседес». Встановлено особу його власника та доставлено громадянина в Луцький відділ поліції для проведення слідчих дій», - повідомив керівник волинської поліції Петро Шпига.

Цього ж вечора, близько 20 години на вулиці Шевченка в Луцьку, поблизу спорткомплексу, двоє невідомих чоловіків напали на 32-річного активіста громадської організації «Самооборона Волині», помічника одного із народних депутатів України. Про інцидент поліцію повідомив сам постраждалий. Він розповів, що нападники ззаду вдарили його кулаком в голову. Тілесних ушкоджень під час нападу завдано не було, за допомогою до медиків потерпілий не звертався.

Постраждалого, з 17 лютого було включено до складу атестаційної комісії, яка оцінює професійні та особисті якості працівників волинської поліції.

«Ми не відкидаємо серед мотивів нападу на громадського активіста його діяльність, пов’язану з включенням до складу атестаційних комісій. Розглядаємо всі версії. Проводимо необхідні заходи, спрямованні на встановлення та затримання осіб причетних до скоєння кримінального правопорушення», - зазначив Петро Шпига.

Loading...