Волинський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою розширить свою діяльність

Волинський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою розширить свою діяльність

Міністр оборони України, адмірал Михайло Єжель зустрівся з головою Волинської облдержадміністрації Борисом Клімчуком.

Джерело: Відомості

Міністр оборони України, адмірал Михайло Єжель зустрівся з головою Волинської облдержадміністрації Борисом Клімчуком.

Голова обласної державної адміністрації  поставив перед міністерством питання про створення необхідної навчальної бази для Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою та забезпечення закладу земельною ділянкою.

Борис Клімчук нагадав історію створення військового ліцею, описав його досягнення та аргументував необхідність додаткового виділення землі розміром 3,9 га для розміщення інфраструктури закладу, посилаючись на рішення сесії Волинської обласної ради п’ятого скликання від 13.03.2009 р. № 27/64 «Про звернення депутатів Волинської обласної ради до Президента України, Прем’єр-міністра України «Про передачу земельної ділянки площею 3,9 га та будівлі № 5 військового містечка № 1 в м. Луцьку для Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою».

Адмірал Михайло Єжель схвально сприйняв ініціативу депутатів обласної ради, озвучену Борисом Клімчуком, та дав доручення своїм заступникам готувати відповідний документ Міністерства оборони України.

Для довідки. На Волині з 2000 року функціонує Волинський обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою, що був створений на виконання розпорядження Президента України від 11 травня 1999 року, № 94 «Про розширення мережі ліцеїв з посиленою військово-фізичною підготовкою».

На сьогодні в ліцеї навчається 420 ліцеїстів та учнів спортивного відділення з дев’ятнадцяти областей України, 70% яких – діти-сироти, діти з неповних сімей, діти ліквідаторів та учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, учасників бойових дій та діти з багатодітних сімей.

Свідченням високого рівня навчально-виховного процесу у ліцеї той факт, що 70% випускників продовжують здобувати освіту у вищих навчальних закладах Єдиної системи військової освіти, підготовлено 28 Майстрів спорту, 49 кандидатів у Майстри спорту України.

У 2009 році за результатами опитування органів державної влади та громадськості ліцей визнано флагманом освіти і науки України.

 

Loading...