У Луцьку вшанували Героїв Крут

У Луцьку вшанували Героїв Крут

У Луцьку відбулися заходи з нагоди 98-ї річниці трагічної загибелі студентського куреня у бою під Крутами.

Джерело: Відомості

Біля пам’ятного знаку Героям Крут відбувся мітинг-реквієм за участю голови обласної державної адміністрації Володимира Гунчика, першого заступника голови обласної ради Олександра Пирожика, секретаря міської ради Юлії Вусенко, заступників міського голови Андрія Киці, Юрія Моклиці, депутатів обласної і міської рад, представників політичних партій, громадських організацій та жителів міста.

Священнослужителі відслужили панахиду за загиблими, яку очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Владика у своїй проповіді акцентував на тому, що за Україну, як колись, так і тепер, життя віддають юнаки... “Ми не повинні плакати, а надихатися їхнім подвигом, щоб жити для України”, - сказав митрополит.

Сьогодні в освітніх закладах та бібліотеках міста відбуваються тематичні заходи, уроки пам’яті з нагоди річниці трагічної загибелі студентського куреня під Крутами, також створено експозиції фотоматеріалів, творів мистецтва та літератури, присвячених подвигу Героїв Крут, Героїв Небесної Сотні, Героїв АТО.

Loading...