У Ковельській міській раді встановлять систему «Рада»

У Ковельській міській раді встановлять систему «Рада»

Про це на останній в цьому році сесії Ковельської міської ради заявив міський голова Олег Кіндер

Джерело: Відомості

Президент України Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення змін до статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо поіменних голосувань».

Таким чином в основу цього документу покладено відкрите поіменне голосування у всіх місцевих радах, щоб результати голосування були загальнодоступними, розповідає новинний ресурс «Про Ковель».

У міському бюджеті Ковеля на наступний рік уже передбачені кошти на придбання системи «Рада».  Щоправда, встановлять її, за словами О. Кіндера, не в сесійному залі (перший поверх адмінбудинку), а в кабінеті №316, тобто в невеличкому залі засідань на третьому поверсі. Там перед кожним депутатом почеплять мікрофон і навчать їх працювати з «кнопками».

За словами начальника міського фінансового управління Валентини Романчук, наразі в бюджеті міста на дані цілі передбачено 250 тисяч гривень.

А ось депутати Ковельської районної ради не збираються купувати систему «Рада», а будуть голосувати за списком в алфавітному порядку. Щоправда, ця процедура в них займе більше часу, ніж тиснути на кнопки, однак значно зекономить бюджетні гроші. 

Loading...