Через нове будівництво стара багатоповерхівка «тріщить по швах»

Через нове будівництво стара багатоповерхівка «тріщить по швах»

У Луцьку на Соборності, 22-б розпочали будівництво багатоповерхівки, через яку руйнується сусідній будинок на Соборності, 20

Джерело: Відомості

Аби вирішити проблему, на засіданні виконкому вирішили поки що призупинити будівництво. Таке рішення прийняли під час засідання у вівторок, 29 грудня, повідомляє Волинське Агентство Розслідувань.

Також патрульній поліції дали доручення не допускати на будівництво 30-тонні автомобілі, які завозять туди щебінь, розбивають покриття проспекту та створюють небезпечні вібрації біля будинку. А ще у міськраді планують добитися підсилення фасаду вже діючого будинку.

Як розповів депутат міськради Павло Данильчук, будівництво веде «сумнівна» львівська фірма «ВМ-ПЛЮС». Він разом із членом виконкому Олегом Бондаруком пропонує створити робочу групу разом із мешканцям для контролю та вирішення проблеми.

За словами мешканця будинку Ігоря Мални, для будівництва мали встановлювати палі на глибину 12 метрів, однак їх ставили без необхідних креслень та не змогли «забити» на належну глибину. Тому такі палі можуть не витримати будинок.

Депутат Богдан Вавринюк пропонує залучити спеціалізовану організацію для моніторингу ситуації із будинком. Проте перший заступник міського голови Тарас Яковлев пропонує доручити це ЖКП №8, бо цього, мовляв, нині буде достатньо. У підсумку пропозицію Вавринюка не підтримали.

Loading...