«Луцький різник» може уникнути покарання

«Луцький різник» може уникнути покарання

Злочинець, що в Луцьку кидався на людей з ножем, виявився шизофреніком

Джерело: Відомості

Луцьком кілька годин блукав чоловік та кидався на перехожих із ножем. У результаті різанини – п’ятеро поранених, двоє з них у вкрай тяжкому стані перебувають у реанімації. І при цьому нападник має шанси уникнути покарання, йдеться у сюжеті ТСН.

Коли на 102 почали повідомляти про випадки ножових поранень, правоохоронці не одразу пов’язали їх між собою. Інформація надходила з різних районів міста. Усі потерпілі розповідали приблизно одне й те саме: невідомий чоловік кидався на них з ножем без жодного слова.

«Одному ніж у спину всадив, інший громадянин ніс на руках дитину, той підбіг і пирнув по щоці, в третього поранення у скроневу частину», – розповів заступник керівника Луцького міськрайонного відділу поліції Сергій Тягунов.

Василя Скиданюка шпиталізували із ножем у спині. Чоловік пригадав, що того дня у справах приїхав до знайомого. Господаря вдома не було, натомість вийшов його син, який накинувся на нього і порізав ножем. У стані шоку чоловік дістався додому. «Кажу до дочки: щось мені погано, викликай швидку. А вона як крикне: «Ой, Боже, в спині ніж!»», – переповів постраждалий Василь Скиданюк.

Чоловіка прооперували. За словами лікарів, зараз стан потерпілого стабільний. Загалом із колотими та різаними ранами до медиків звернулися п'ятеро лучан. Стан двох поранених – тяжкий. 27-річний Олександр і досі в реанімації. 7-сантиметрове лезо нападник устромив йому в скроню, пробив кістки черепа і дивом не пошкодив мозок.

Як повідомлялося, невдовзі затримали 35-річного чоловіка. Навіщо влаштував різанину, той пояснити не зміг. «У нього – приступ агресії, він неадекватний, тому його покази дуже сумбурні», – розповів заступник керівника Луцького міськрайонного відділу поліції Сергій Тягунов. Правоохоронці з’ясували, що нападник має діагноз шизофренія. Тепер на нього чекає додаткова судово-медична експертиза, яка й визначить наскільки він осудний.

Loading...