У Волинській області учасники АТО отримають ділянки площею понад 1600 гектарів

У Волинській області учасники АТО отримають ділянки площею понад 1600 гектарів

З початку запровадження ініціативи про забезпечення земельними ділянками у Волинській області учасники АТО подали 5337 заяв на отримання землі

Джерело: Відомості

За результатами розгляду звернень військовослужбовці отримали 3536 дозволів на розробку проектів землеустрою. Для учасників АТО відведуть землі загальною площею 1628,8 гектара. Інші клопотання знаходяться на стадії розгляду, повідомив Урядовий Портал.

Вже завершили процедуру оформлення землі у власність 1872 учасники АТО на ділянки загальною площею 844,6 гектара.

Військовослужбовці отримали землі різного цільового призначення. Звести будинки зможуть 910 військових на ділянках площею 130,4 гектара. Для ведення садівництва відвели 514 ділянок площею 44,5 гектара. Ще 446 ділянок площею 669,6 га учасники АТО використають для ведення особистого селянського господарства та дві ділянки площею 0,05 га для дачного будівництва.

Землевпорядники зарезервували на території регіону для потреб учасників АТО 3794 га земельних масивів. Перелік земель доступний у відкритому доступі на офіційному веб-сайті Головного управління Держгеокадастру у Волинській області.

Для прозорого моніторингу інформації про виділення земельних ділянок на електронному ресурсі землевпорядної служби створили спеціальний реєстр заяв від учасників АТО. Військові можуть самостійно відслідковувати процес розгляду звернень в он-лайн режимі. Інформація оновлюється щомісячно.

Надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється у порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який посвідчує його участь в АТО.

На сайті Держгеокадастру розміщена покрокова схема дій для допомоги учасникам АТО та членам родин загиблих воїнів, котрі бажають отримати земельні ділянки. Роз’яснення складено з урахуванням запитів, які найчастіше надходять до земельного відомства.

Loading...