Гунчик вимагає взятися за «шабашників»

Гунчик вимагає взятися за «шабашників»

Голова Волинської ОДА вимагає розібратися із підставними будівельними підприємствами

Джерело: Відомості

На Волині ліцензії на будівництво мають 263 підприємства, але багато із них мають лише ліцензію та назву, розповідає Волинське Агентство Розслідувань. Про це заявив Володимир Гунчик під час оперативної наради у понеділок, 28 грудня.

Гунчик, як голова ОДА вимагає провести комплексний аудит таких підприємств у 2016 році. За його словами, часто підприємство не має за собою нічого, але бере участь в тендерах, набирає «шабашників». Тому варто визначити, чи це не «рога і копита з табличкою», чи там є фахівці відповідної кваліфікації та техніка.

Очільник Держархбудінспекції Сергій Шемейко відзначив, що з листопада 2015 року вони знайшли 32 підприємства із «проблемними» ліцензіями, зокрема в 3 забрали ліцензію, в 12 призупинили. Проте Гунчик хоче, щоб такі перевірки були реальним аудитом, а не «наїздом» із наступним «відкатом».

Шемейко відзначив, що свого часу ТРЦ «Порт-Сіті» визнали третім в рейтингу збудованих об’єктів України, а птахокомплекс «Губин» ‒ другим. Натомість голова ОДА хоче, щоб і маленькі об’єкти, зокрема садочки та школи, будували так само добре. Гунчик каже, що окремі з них збудували так, ніби «руки з одного місця ростуть». Також він дав вказівку підлеглим приймати збудовані об’єкти разом із Держархбудінспекцією, бо «якщо на другий день там плінтус відвалиться, начальник управління освіти буде сам його прибивати, бо він його приймав».

Loading...