Волинські депутати вимагають від парламенту прийняття збалансованого бюджету

Під час брифінгу в Луцьку місцеві депутати від «Батьківщини» озвучили позицію партії щодо основного фінансового документа України.

Джерело: Відомості

Голова фракції «Батьківщина» у Волинській облраді Валентина Касарда, депутати-«батьківщинівці» Людмила Кирда та Сергій Слабенко під час брифінгу в Луцьку заявили що основний фінансовий документ України має бути збалансований.

«Замість обіцяної бюджетної децентралізації в проекті Держбюджету передбачено ще суворішу централізацію фінансових потоків, що позбавляє органи місцевого самоврядування можливості розвивати територіальні громади», – сказала Валентина Касарда.

За словами Сергія Слабенка, формувати обласний бюджет потрібно так, щоб були дотримані соціальні стандарти, гарантовані громадянам Конституцією.

«Передача видатків для підготовки фахівців та робітничих кадрів у професійно-технічних закладах здійснюється без надання відповідних ресурсів на їхнє фінансування, що призведе до додаткового навантаження на місцеві бюджети. Загалом для цього потрібно 9,8 мільярда гривень», – наголосив Сергій Слабенко.

Він нагадав ч. 3 ст. 142 Конституції України: «Витрати органів місцевого самоврядування, що виникли внаслідок рішень органів державної влади, компенсуються державою».

Волинські «батьківщинівці» вимагають, щоб у Держбюджеті залишили чинний порядок зарахування єдиного податку в повному обсязі до бюджетів міст, селищ, сіл та об’єднаних територіальних громад, передбачили кошти для індексації пенсій та заробітних плат і зберегли чинний порядок фінансування з державного бюджету компенсаційних виплат за пільговий проїзд та інших пільг, передбачених законодавством України.

Loading...