«Ніч у Луцькому замку» планують відродити

«Ніч у Луцькому замку» планують відродити

У Луцьку пропонують відродити проведення масштабних фестивалів, які вже стали візитівками міста

Джерело: Відомості

По це стало відомо під час другого пленарного засідання другої сесії Луцької міської ради сьогодні, 24 грудня, повідомляє інформаційне агентство «Волинські Новини».

Так, під час розгляду програми проведення культурно-мистецьких заходів у місті депутати вирішили включити у список заходів декілька фестивалів, щоправда два з трьох – без фінансування.

Депутати підтримали пропозицію Наталії Бунди внести в список заходів «Ніч у Луцькому замку» з обсягом фінансування 50 тисяч гривень. Щоправда, вони погодилися, що цієї суми недостатньо для такого масштабного заходу, відтак треба шукати спонсорів, які долучаться до його проведення.

Крім того, депутати внесли у список «Поліське літо з фольклором», щоправда без фінансування. Як повідомила начальник управління культури Тетяна Гнатів, директор фестивалю Олександр Войнаровський готовий проводити захід, але на «Поліське літо з фольклором» обсяг фінансування сягає 800 тисяч гривень. Міністерство культури проект проведення фестивалю не підтримало.

Також внесли до списку заходів поки що без фінансування фестиваль сучасного мистецтва «Art Territory», який відбувався цього року в Луцьку у рамках проекту «Спільна мережа співпраці у сфері культури та соціального захисту з метою розвитку міст з польсько-українського прикордоння» за підтримки Європейського Союзу.

Зрештою, депутати домовилися повернутися до розгляду фінансування програми у січні, після розгляду звіту про виконання аналогічної програми у 2015 році.

Loading...