Засідання сесії Ковельської міської ради увінчалося бійкою

Засідання сесії Ковельської міської ради увінчалося бійкою

Вже перед початком засідання третьої сесії міської ради стало зрозуміло, що тут варто очікувати на «гарячі» дискусії

Джерело: Відомості

В порядку денному сесії, що відбулася 24 грудня, першими значилися питання про бюджет міста, земельні, а вже десь в числі останніх і згадане вище щодо затвердження складу виконкому, повідомляє новинний ресурс «Про Ковель».

Така розстановка позицій дуже не сподобалася і депутатам фракції УКРОП у міській раді, і тим численним присутнім, які прийшли підтримати своїх делегатів-кандидатів на членство у виконавчому комітеті. Тому голова фракції УКРОП Ігор Пініс запропонував головуючому Олегу Кіндеру «взяти порядок денний за основу і після цього пунктом першим розглянути питання «Про виконком». Однак, поки він йшов до мікрофону, щоб озвучити думку фракції, його колега в раді Олександр Артишук (представляє у раді політичну партію «Сила людей») виявився більш спритнішим і з місця вигукнув свою пропозицію: проголосувати  вцілому за порядок денний.

Міський голова відразу ж і поставив пропозицію на голосування, як таку, що надійшла першою. Результати голосування: більшість відала свій голос «за». Тоді із залу почулися перші слова гніву активістів: «Ганьба!».

Депутат-укропівець Ігор Пініс направився до президії, щоб цього разу вже звідти озвучити наступну пропозицію фракції: «Ми очікували, що таке з порядком денним може бути, тому фракція УКРОП оголошує свій протест тим депутатам, які не підтримують це. Все».

Люди здійнялися зі своїх місць і загрозливим натовпом посунулися в бік президії. У залі почалася штовханина і навіть зав’язалася бійка. Олег Кіндер звернувся до Ігоря Пініса: «Пане Пінісе, ви провокуєте просто безпорядок ні за чого» і закликав втрутитися в ситуацію поліцію. А кремезні молодики все продовжували махати кулаками.  Зрештою працівники правоохоронних органів зуміли розняти забіяк і вивели їх із залу.

Представник ГО «Народний контроль», волонтер Анна Коршунова відразу заявила, що ці троє, які зчинили бійку, - провокатори. Вона зауважила, що ці люди навмисно влаштували тут бійку з метою зірвати засідання сесії. «Вони не представилися, не пред’явили жодного документа, які б посвідчили їхні особи. Це – провокатори», – заявила Анна Коршунова.

В результаті провокації пленарне засідання Ковельської міської ради довелось закрити.

«Так сталося, що робота була спровокована. Ми сьогодні не можемо продовжувати далі роботу сесії міської ради. Якщо ми не приймемо бюджет і зміни до бюджету до нового року, зрозуміло що в новий рік ми підемо з тими проблемами, про які я сказав», – оголосив міський голова Олег Кіндер.

Loading...