«Батьківщина» ініціює об’єднання демократичних сил на місцях

«Батьківщина» ініціює об’єднання демократичних сил на місцях

На урочистому з’їзді ВО «Батьківщина», який 12 грудня в Києві зібрав актив всеукраїнського політичного об’єднання, відзначили високий результат однопартійців на місцевих виборах та окреслили завдання для їхньої подальшої роботи.

Джерело: Відомості

Із результатом 19,1% – 8915 депутатів у місцевих радах – партія «Батьківщина» стала єдиною, яка порівняно з попередніми виборами здобула у 3,4 разу більше довіри українців. Рейтинг усіх інших політичних сил – із від’ємним коефіцієнтом. ВО «Батьківщина» сьогодні представлене депутатами в усіх областях України та місті Києві, а її 502 члени обрано міськими, сільськими і селищними головами.

Заступник голови партії Іван Кириленко заявив, що на результат «Батьківщини» на місцевих виборах вплинув особистий рейтинг її лідера в час виборчої кампанії – 20,5%. Звернувшись до однопартійців, Юлія Тимошенко закликала кожного із новообраних депутатів місцевих рад стати окремим інтелектуальним центром політичної сили, самостійним джерелом рішень і дій для країни та зуміти контролювати ситуацію на місцях. «Якщо український народ дав нам ще один шанс – це означає не лише перемогу, а й величезну відповідальність перед кожною громадою, – виголосила у своїй промові політик. – Якщо хоч на хвилину про неї забудемо, утримаємося від служіння людям, то так само швидко, як вони дали нам цю підтримку, вони нас її й позбавлять».

Лідер партії окреслила головні завдання на місцях. Серед них – проконтролювати, аби розподіл бюджетних коштів відбувався винятково в інтересах місцевих громад. «Бюджет, який буде у вас в руках, – це величезна можливість направити бюджетні ресурси туди, де вони найбільше потрібні людям», – наголосила Юлія Тимошенко. Було відзначено важливість відновлення постійного діалогу депутатів з виборцями, створення обранцями громад умов для можливості ознайомлення із проблемами населення.

Актуальним досі залишається питання зниження тарифів. Лідер партії дала вказівку сформувати на місцях функціональні групи для дослідження ціноутворення за спожиті комунальні послуги і в разі необхідності створити слідчі комісії. Вона пояснила, що саме депутати місцевих рад можуть встановлювати тарифи для малих котелень, норми споживання тепла та газу для людей, чиї оселі не обладнані лічильниками. Справа має бути доведена до логічного завершення, резюмувала політик.

Юлія Тимошенко закликала представників «Батьківщини» проконтролювати, щоб розподіл бюджетних коштів відбувся винятково в інтересах місцевих громад.

Loading...