Гунчик вимагає повернути 25 мільйонів податків на Волинь

Гунчик вимагає повернути 25 мільйонів податків на Волинь

Голова Волинської облдержадміністрації вимагає до кінця року розібратися із створенням луцького управління для великих платників податків

Джерело: Відомості

Про це Володимир Гунчик розповів під час оперативної наради 21 грудня, розповідає Волинське Агентство Розслідувань.

Як пояснив головний податківець Волині Олександр Юристовський, обслуговування великих платників податків із Волині, яких нині є 17, перевели на Львівщину. Також це зробили для Івано-Франківської та Тернопільської областей. Загалом за 11 місяців 2015 року вони заплатили 160 мільйонів гривень податку на прибуток.

За словами Гунчика, потрібно добитися, щоб 10% із тих податків ішли на Волинь. У 2016 році для області можуть залишити 25 мільйонів. За словами Юристовського, таке управління має очолити Віктор Дячук. Гунчик нагадав, що це великі гроші для бюджету, для десятків дитячих садочків, шкіл і допомоги бійцям АТО.

Він попередив, що подасть листа про невідповідність займаній посаді начальника управління Державної фіскальної служби на Волині, якщо там не добʼються того, щоб податки залишилися в області. Також Гунчик назвав цю проблему «бодягою» і нагадав, що податки «забрали» із Волині за часів Януковича.

«Ще «золотий батон» це зробив, а ми не можемо цей указ подолати», ‒ сказав він.

Loading...