Зловмисники зрізали столітні дуби заказника «Лісова алея»

Зловмисники зрізали столітні дуби заказника «Лісова алея»

Працівники Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства затримали бус зловмисників із дубовими колодами

Джерело: Відомості

У ніч із 13 на 14 грудня у заказнику місцевого значення «Лісова алея» зловмисники зрізали два столітніх дуби, повідомляє прес-служба Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Першим забив на сполох майстер Мощаницького лісництва ДП «Цуманське ЛГ» Андрій Ліщук. На підмогу одразу ж виїхала рейдова бригада лісової охорони на чолі з головним лісничим ДП «Цуманське ЛГ» Сергієм Арендарчуком, з Ківерець на місце пригоди вирушив поліційний патруль у складі дільничного, майора Валерія Лук’янчука та старшого інспектора, капітана Ігоря Денисюка.

Тим часом, лісова охорона, у складі якої окрім Сергія Арендарчука були оперуповноважений Ківерцівського відділу поліції майор Микола Гламазда, лісничий Мощаницького лісництва Володимир Бадзян стали переслідувати білий «Mercedes-Benz Sprinter».

Помітивши погоню, легковик «Рено», що, вочевидь, супроводжував крадіїв, спробував підрізати автівку лісоохоронців і відсікти від автомобіля, проте йому завадила поліцейська підмога. Крадії покинули бус на обочині дороги і втекли. Проте, вдалося схопити водія «Рено» та його напарника. У салоні буса виявили 10 метрових дубових колод, а неподалік бензозаправки «Формула» знайшли і знаряддя злочину – бензопилу, рулетку, ключ та рукавиці. Проводиться слідство.

Відомо, що цього ж крадія за подібне правопорушення затримували торік. Автівку було арештовано і доставлено на штрафний майданчик Ківерцівського райвідділу міліції, слідчі завели справу за підозрою у скоєнні крадіжки, та її витребувала Рівненська прокуратура. Лісогосподарству завдано збитків на суму 16 932 грн. На крадіїв чекатиме кримінальна відповідальність, адже вони зрізали дерева у заказнику, що посилює відповідальність за скоєне.

Loading...