Луцьк святкував Андріївські вечорниці

Луцьк святкував Андріївські вечорниці

Захід був проведений на базі Інституту філології та журналістики СНУ ім. Лесі Українки

Джерело: Відомості

Під керівництвом Олени Олександрівни Меланій 10 грудня студенти СНУ ім. Лесі Українки провели захід, присвячений Андріївським вечорницям. На захід, що розпочався о 17.00 завітали викладачі, студенти та гості університету.

«Хочете зануритись у секрети своїх предків? Дізнатися більше про Андріївські вечорниці? Поворожити і заглянути в майбутнє? Скуштувати традиційні українські страви? Тоді Вам до нас! Жарти і сміх, пісні і танці, ворожіння і таємниці, варенички і пироги...На ІФ та Ж Андріївські вечорниці! Запрошуємо усіх на колоритне дійство! Теплу і смачну атмосферу гарантуємо!», – так запрошували учасники на свято.

Захід супроводжувався театралізованими сценками із народного побуту. Так, відтворено було дівочий обряд гадання, молодіжні народні пісні та жарти. Особливий акцент робився на ворожіння «суженого» та дівочу долю, адже це невід’ємна частина саме Андріївських вечорниць.

Після закінчення театралізованого дійства усіх присутніх запросили до імпровізованого «шинку», де частували народними стравами, варениками, узваром.

Захід проведений за підтримки Молодіжного центру Волині, Студентської профспілки та ініціативи «Меценати для солдата», тож усі охочі могли зробити свій внесок до волонтерської каси. 

Loading...