У Нововолинську батьки вимагають припинити вакцинацію від поліомієліту

У Нововолинську батьки вимагають припинити вакцинацію від поліомієліту

Батьки дітей, яких мають вакцинувати від поліомієліту, вимагають призупинити цей процес до надання повної інформації про вакцину

Джерело: Відомості

Відповідне звернення представників батьківської громади м. Нововолинська адресували головному лікареві Нововолинської ЦМЛ, повідомляє портал «Вголос».

Батьки зазначають, що з 1 грудня 2015 р. у Нововолинську починається другий тур вакцинації від поліомієліту. У ЗМІ неодноразово повідомляли, що при транспортуванні та зберіганні вакцини від поліомієліту було порушено дотримання вимог «холодового ланцюга». Саме такою вакциною і будуть, на їхню думку, провадити 2-й тур вакцинації в Нововолинську з 1 грудня.

Головного лікаря просять надати інформацію у повному обсязі про вакцину ОПВ та ПІВ від поліомієліту, яку використовуватимуть у 2-му турі вакцинації у Нововолинську.

Батьків цікавить:

1. Чи це є дійсно вакцина французького виробництва, надана представництвом Дитячого фонду ООН в Україні (ЮНІСЕФ) як гуманітарна допомога у вигляді крапель та ін'єкцій, що надійшла в Україну 30 квітня 2015 року? Якщо так, то просимо надати документальне підтвердження вашої відповіді, завірене печатками лікарні або відповідних органів, до повноважень яких це належить.

2. У яких регіонах України є спалах поліомієліту, у зв'язку з чим проводять позапланову імунізацію? Адже, згідно з наказом МОЗ від 30.08.2014 р. «Про вдосконалення проведення профілактичних щеплень в Україні», щеплення проводять на ендемічних та ензоотичних територіях за епідемічними показаннями.

До надання батьківській громадськості достовірної інформації лікарів просять призупинити план проведення 2-го туру щеплень від поліомієліту.

Loading...