Волинські землевпорядники планують збільшити надходження до бюджетів

У грудні на Волині запланували проведення 18 земельних аукціонів. Для оренди та набуття права власності запропонують 52 ділянки різного цільового призначення

Джерело: Відомості

На 14 торгах інвестори зможуть придбати права оренди на 1025,1 га земель державної власності сільськогосподарського призначення, повідомляє Урядовий портал. Організатор аукціонів – Головне управління Держгеокадастру у Волинській області. Для ведення товарного сільськогосподарського виробництва пропонується передати у користування 35 наділів у Любомльському, Горохівському, Маневицькому, Рожищенському, Іваничівському, Ковельському, Турійському, Локачинському районах. Стартова орендна плата на усі представлені до торгів ділянки становить 621,1 тис. грн на рік.

Продаж прав оренди та власності на комунальні землі організовують місцеві ради регіону. На аукціон виставлять 17 земельних наділів у містах Нововолинськ, Ковель, Ківерці, а також у селищі Стара Вижва. Ділянки загальною площею 1,97 га призначені для ведення підприємницької діяльності. Стартова ціна – 1,1 млн. гривень.

«Земельні аукціони можуть відчутно поповнювати місцеві бюджети. Ці кошти громади в перспективі спрямовуватимуть на вирішення соціальних чи інфраструктурних питань своїх територій», – розповідає в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Волинській області Василь Василенко.

Практика проведення земельних торгів на Волині показує, що у середньому остаточна вартість права власності чи оренди зростає на 30% від стартової ціни.

Loading...