На Волині спіймали крадія електровимикачів

На Волині спіймали крадія електровимикачів

Колишній електромеханік знайшов собі легкий спосіб «заробітку».

Джерело: Відомості

До чергової частини Луцького відділення поліції протягом місяця надходили повідомлення від жителів села Липини, які повідомляли про те, що те з будинку де вони проживають з електрощита при невідомих обставинах зникають електричні вимикачі, повідомляє прес-служба Луцького відділення поліції.

Працівники сектору карного розшуку поліції провели ряд оперативно-розшукових заходів і встановили, що кримінальне правопорушення скоїв 31-річний місцевий житель. До слова, зловмисник раніше судимий за вчинення злочину передбаченого ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.

— Спритник раніше працював електромеханіком, а тому знав як правильно зняти електричні вимикачі. Протягом місяця крадій викручував по одному вимикачу з під’їзду будинку та одразу їхав до обласного центру на ринок, де реалізовував електричні прилади. «Зароблені» гроші тратив на власні потреби. Загалом завдав жителям будинку матеріальної шкоди на суму близько 4000 гривень, — розповів начальник Луцького відділення поліції Олег Кічук.

Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознакам кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Зловмиснику оголошено про підозру та вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу. Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Loading...