На Волині під час полювання поранили чоловіка

На Волині під час полювання поранили чоловіка

Нещасний випадок трапився в Шацькому районі.

Джерело: Відомості

Мисливця з вогнепальним пораненням госпіталізували.

Перебуваючи на полюванні, 43-річний чоловік через необережність із рушниці поцілив у свого товариша. Потерпілого з вогнепальним пораненням стегна доставили у лікарню.

Зброя мисливців зареєстрована у встановленому законом порядку, а також є всі дозволи на полювання.

Відомості внесені до Журналу єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події. Рушницю правоохоронці вилучили. Триває перевірка.

Варто пам’ятати: головною умовою безпеки під час поводження з мисливською вогнепальною зброєю є тверде знання та чітке виконання правил її експлуатації, сувора дисципліна громадян, у тому числі — й на полюванні.

При поводженні зі зброєю забороняється:

— направляти зброю на людину або домашніх тварин;

— передавати її в інші руки, попередньо не оглянувши і не розрядивши;

— стріляти без необхідності.

Категорично забороняється перед полюванням і під час його проведення вживати спиртні напої! Особи в нетверезому стані до полювання не допускаються. Мисливець із рушницею у будь-якому ступені сп’яніння небезпечний для оточуючих та самого себе!

Керівники полювання, єгері, начальники команд, які допустили проведення мисливства без відповідного інструктажу та дозволили участь у полюванні особам у нетверезому стані, несуть відповідальність у встановленому законом порядку, повідомляє СК ГУ Національної поліції у Волинській області.

Loading...