Луцькі двори поповняться новими контейнерами для збору роздільного сміття

Луцькі двори поповняться новими контейнерами для збору роздільного сміття

Підприємство “Луцькспецкомунтранс”за кошти міського бюджету придбало 38 контейнерів, до нового року їх може бути ще 80.

Джерело: Відомості

       Питання сортування сміття є дуже актуальним для Луцька, області, країни. Якщо у Європі воно давно вирішене, то в Луцьку воно в стадії активного вирішення. Зокрема, у серпні нинішнього року у селі Брище відкрито сучасну сміттєсортувальну лінію. ЇЇ експлуатацією займається Товариство з обмеженою відповідальністю “Луцьк ЕКО”, яке є спільним підприємством ЛСКАП “Луцькспецкомунтранс” та ТОВ “Група Компаній Екосорт”.

Директор підприємства Валерій Кузьмич розповів, що нині вони придбали 38 штук контейнерів на суму 190 тисяч гривень за кошти міського бюджету. Встановлені будуть у мікрорайоні ЛПЗ. За словами керівника, контейнери привезені у розібраному стані і тепер працівники підприємства здійснюють їх збирання. Розповів Валерій Кузьмич і про те, що на контейнера встановлюють додаткові елементи захист, оскільки, на превеликий жаль, трапляються випадки, коли громадяни крадуть кришки, коліщата. Також проведено нумерацію, адже траплялися випадки, коли їх викрадали. Варто зауважити, що незабаром підприємство отримає ще 22 на суму 110 тисяч гривень.

       Міський голова Микола Романюк, який прийшов оглянути роботу підприємства, зазначив, що встановлення контейнерів для роздільного збору сміття - це один з кроків до впорядкування збору твердих побутових відходів у місті. За його словами, нині у житловому секторі розміщено 720 площадок для збору твердих побутових відходів. Відповідно у всіх цих місцях повинні стояти контейнери. Звісно, зробити це за один раз неможливо, але до кінця року ще близько 80 таких контейнерів розташуються у дворах багатоквартирних будинків у Луцьку. У планах - встановлення контейнерів для збору картону, скла тощо.

       Сьогодні  “Луцькспецкомунтранс” також веде активну підготовку до роботи у зимовий період. Уже заготовлено 6 тисяч тонн піщано-соляної та щебенево-соляної суміші, яку використовуватимуть для посипання доріг та тротуарів. Практично половина з цих матеріалів залишилась ще з минулого року, оскільки  попередня зима виявилась доволі теплою та малосніжною.    Для роботи у зимовий період також уже підготовлено 17 одиниць техніки. Крім того, підприємство має договори з іншими організаціями, і у разі необхідності залучатиме їхню техніку до роботи на дорогах.

Loading...