Маленькі лучани відвідали Львівську майстерню шоколаду та виготовили власні смаколики

Маленькі лучани відвідали Львівську майстерню шоколаду та виготовили власні смаколики

Що вам спадає на думку, коли ви пригадуєте свої найпотаємніші дитячі мрії?.. Дозволю собі спрогнозувати, що це солодощі, а надто — шоколад, можливість перевтілитися в улюбленого казкового героя та спробувати зробити власноруч якесь диво!

Джерело: Відомості

1 листопада вихованці навчально-виховного комплексу загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ст. — правознавчий ліцей з посиленою фізичною підготовкою м. Луцька, завдяки організаторам соціального проекту «HYUNDAI — дітям», отримали чудову можливість за один день здійснити всі три бажання, розповідає портал rozhyshche.rayon.in.ua.

Погожого сонячного осіннього ранку Львівська майстерня шоколаду зустріла дітвору неймовірними ароматами вершків, мигдалю, марципанів і, звісно ж, шоколаду. Його величність Шоколад був скрізь, адже майстерня — наче особливий музей, експонати якого можна не просто роздивлятися, а й навіть посмакувати ними.

Почесне завдання виготовити «чоколядові» (як кажуть львів’яни) цукерки отримали 20 юних майстрів.

У розпорядженні кожного учасника був набір «інструментів»: плитка праліне, малиновий цукор, мигдалеві пластівці, кокосова стружка, топлений шоколад, формочки та виделочка. Доки діти старанно витискували з праліне формочками цукерки у вигляді звірят, сердечок та геометричних фігурок, старші шоколатьє-дівчатка розповідали цікаві факти з історії виникнення шоколаду, а також пояснили, завдяки чому праліне — пластична маса (секрет полягає в додаванні до молочного шоколаду подрібнених горішків та вершків). 

А коли шоколадний «смайлик» — неодмінний «атрибут» роботи шоколатьє — скочив на щічки діткам, у майстерні стало ще веселіше!

Найбільше ейфорії викликав головний подарунок кожному — кошик із шоколаду, наповнений власноруч виготовленими шоколадними цукерками!!! А на додачу — ще й сертифікат майстра шоколадної справи та повітряна кулька від Львівської майстерні шоколаду.

Наступний пункт свята — обласний драмтеатр. Вистава «Бременські музиканти» стала приємною несподіванкою не лише для дітей, а й для дорослих супроводжуючих групи та інших відвідувачів театру. Адже багато з нас виросли на цих мультиках. Легендарна «Тінь сонця золотого» українською мовою у виконанні артиста оркестру Волинського театру Миколи Гнатюка не залишила байдужим жодного дорослого в залі. Діти ж особливо пораділи чудовій нагоді зазнімкуватися з акторами та поспілкуватися за лаштунками театру.

Після смачного обіду в піцерії, на групу чекали в місці, де можна реалізувати свої творчі здібності та створити диво власноруч. Адже в сімейній академії «Плай» знають, як це робити! Тут уже діти дали волю фантазії та сповна насолодилися можливістю малювати, різати, клеїти й робити інші цікаві речі, за які вдома іноді перепадає.

Результатом творчості без обмежень стали розписані дерев’яні янголики (у кожного — свій, унікальний) та фотолистівка в техніці декупажу. Як зауважують викладачі академії, такі заняття — не просто відпочинок для дітей і розвиток їхньої уяви та здібностей, завдяки цьому також часто виявляються приховані проблеми в діток, а сама творча робота допомагає їх вирішити.

Варто додати, що феєрія цікавих майстер-класів та подій для вихованців луцького інтернату 1 листопада стала логічним продовженням проекту «HYUNDAI — дітям» в Україні. Як зауважив комерційний директор компанії ТОВ «Хюндай Мотор Україна» Геннадій Четверухін, це ще один невеличкий крок на шляху до допомоги дітям, які так її потребують. Саме для цього й створювався проект «HYUNDAI дітям». «Висловлюємо величезну подяку всім вихователям за їхній безцінний вклад у життя цих діток, та всій команді, яка долучилася до реалізації проекту в Луцьку», — підкреслив він.

Loading...