Після реконструкції запрацював оновлений Луцький зоопарк

У неділю, 18 жовтня, після реконструкції відкрили Луцький зоопарк.

Джерело: Відомості

На його відкриття прибули гості з різних областей України та Польщі, повідомляє УНН.

Реконструкція звіринця проходила в рамках проекту «Модернізація зоопарків у Замості та Луцьку». Кошторис проекту складає понад 2,5 млн грн. 1,36 млн — це кошти гранту від ЄС.

На території зоопарку звели зимові вольєри. Також побудували два величезних містечка з басейнами для хижаків. В одному мешкають ведмеді, а в іншому — пара левів.

Зробили новенькі пішохідні доріжки. Замінили огорожу та ворота. На території зоопарку тепер є Wi-Fi. Окрім того, звіринець буде освітлений новенькими ліхтарями, в ньому встановлять камери відеоспостереження. Поповнився зоопарк новими екзотичними тваринами. Київські колеги подарували двох тигренят. Рівненський та Львівський зоопарки презентували пару мавп.

Від реконструкції лишилися ще кошти, тому роботи продовжуватимуть. Загалом заплановано, що це буде не лише відпочинкова, але й навчальна зона. У зоопарку хочуть проводити уроки та гуртки зоології.

Директор звіринцю Людмила Денисенко розповіла, що після реконструкції планувалося збільшити плату за квитки, проте наразі нічого не змінилося.

«Поки що все лишається на тому ж рівні», — зазначила вона.

Отож, у день відкриття була стандартна плата за вхід: квиток для дорослих вартував 20 грн, дитячий — 10 грн, а для малечі зростом до 140 см вхід був безкоштовний.

Loading...