У Луцьку відкривається оновлений зоопарк

Загальний бюджет проекту: 2 580 786,33 євро, з них сума для Луцька: 1 528 153,51 євро (власний внесок: 168 096,89 євро).

Джерело: Відомості

17–18 жовтня відбудеться відкриття оновленого зоопарку в рамках проекту «Модернізація зоопарків в Замості та Луцьку, а також опрацювання концепції створення рекреаційної зони в Жешуві з метою розвитку транскордонного природного туризму», який співфінансується Європейським Союзом в рамках «Програми транскордонного співробітництва Польща–Білорусь–Україна на 2007–2013 роки» та виконавчим комітетом Луцької міської ради.

У суботу 17 жовтня о 14.00 в залі засідань Луцької міської ради запланована підсумкова конференція в рамках проекту. На захід запрошено учасників з міст-партнерів, представників місцевої влади, директорів зоопарків та всіх охочих, хто долучився до вказаного проекту. Під час конференції буде обговорено перші результати реалізації проекту та спільні плани на майбутнє міст-партнерів.

У неділю, 18 жовтня, об 11.00 за участю мера Луцька Миколи Романюка та інших високоповажних гостей відбудеться офіційне відкриття оновленого зоопарку. У програмі заходу передбачено цікаві конкурси, вікторини та подарунки. Також для відвідувачів проведено безкоштовний Wi-Fi по усій території зоопарку. І найголовніше — всі охочі побачать результати реалізації проекту:

— містечко для ведмедів з 4 вольєрами, 2 басейнами та оглядовим майданчиком;

— містечко для левів з окремими вольєрами та оглядовим майданчиком;

— замінено вхідні ворота та огорожа зоопарку;

— вимощено нові доріжки;

— зміцнено місток;

— встановлено нове освітлення;

— збудовано систему водопостачання;

— встановлено камери відеоспостереження;

— проведено загальний благоустрій території зоопарку.

Проект фінансується за кошти міжнародної технічної допомоги Європейського Союзу в рамках «Програми транскордонного співробітництва Польща–Білорусь–Україна на 2007–2013 роки».

Основною метою проекту визначено збільшення значущості туризму як фактору, який стимулюватиме соціально-економічний розвиток Замостя, Жешува та Луцька й призведе до створення нових робочих місць, тим самим збільшить доходи від туризму та непрямих туристичних послуг.

Проект фінансується за кошти Європейського Союзу.

Головним партнером проекту виступає місто Замость, яке в рамках проекту також здійснює оновлення свого зоопарку. Крім того, ділиться своїм досвідом модернізації зоопарку. Ще один партнер, місто Жешув, завдяки проекту опрацював концепцію створення рекреаційної зони з елементами зоопарку в Жешуві, на втілення якої наразі шукає фінансування.

Загальний бюджет проекту: 2 580 786,33 євро, з них сума для Луцька: 1 528 153,51 євро (власний внесок: 168 096,89 євро).

Крім того, завдяки економії коштів в рамках проекту було прийнято рішення продовжити його реалізацію до 16 грудня. Завдяки економії стало можливим провести Wi-Fi по всій території зоопарку, замінити огорожу, ворота, збільшити довжину доріжок, зробити додаткове декорування містечок для тварин та інші роботи щодо благоустрою луцького зоопарку.

Loading...