На Волині в харчовій промисловості працюють 7 тисяч людей

18 жовтня працівники харчової промисловості відзначатимуть своє професійне свято.

Джерело: Відомості

Для Волині харчова промисловість — пріоритетна та перспективна галузь, що забезпечує більше 30% загального обсягу реалізації промислової продукції регіону. У цій сфері діяльності зайнято понад 7 тисяч осіб, розповіли у головному управлінні статистики у Волинській області.

За січень–серпень харчовиками краю реалізовано продукції на 3,6 млрд грн, найбільша частина якої — це м'ясо та м’ясні продукти, інші харчові продукти (кетчупи, соуси та продукти для приготування соусів), олія та тваринні жири, хліб та хлібобулочні вироби.

Вагомі обсяги мали публічні акціонерні товариства «Володимир-Волинська птахофабрика», «Луцьк Фудз», «Теремно хліб», товариства з обмеженою відповідальністю «ВМП», «Агротехніка», ПрАТ «Волиньхолдінг» та Нововолинський переробний цех товариства з обмеженою відповідальністю «Птахокомплекс Губин», їм належить понад 80% продукції харчової промисловості області.

За січень–вересень поточного року обсяги виробників продуктів харчування зросли на 1,8%. Загалом випущено 7,4 тис. т м’яса свиней свіжого чи охолодженого, 7,9 тис. т виробів ковбасних, 9,2 тис. т нерафінованої олії, 21,5 тис. т борошна, 22,1 тис. т хліба та хлібобулочних виробів, 45,3 тис. т м’яса свійської птиці, свіжого чи охолодженого.

Волинь вносить чималий внесок у виробництво продуктів харчування в Україні. Так, при питомій вазі промислового виробництва області в державі понад один відсоток, виробництво м’яса свиней, свіжого чи охолодженого, ковбасних виробів, свіжого чи охолодженого м’яса свійської птиці, становило 4–9% загальнодержавних обсягів.

Loading...