Пам’ятник Кузьмі у Луцьку можуть поміняти

Пам’ятник Кузьмі у Луцьку можуть поміняти

Через шквал критики на адресу автора пам’ятника Андрієві Кузьменку (Скрябіну) в Луцьку скульптуру, ймовірно, замінять на іншу.

Джерело: Відомості

Однак остаточне рішення щодо цього прийматимуть батьки виконавця та автор скульптури. Про це розповів автор ідеї встановлення у Луцьку пам'ятника Андрієві Кузьменку бізнесмен Андрій Покровський, передає УНН.

«Я особисто зі скульптором після відкриття не спілкувався. У принципі, є взаємодія між скульптором і батьками Андрія. Якщо є така воля однієї та другої сторони, то я не проти. Якщо це просто якісь балачки, то я за них відповідати не збираюся», — відзначив Покровський.

Водночас, за його словами, пам’ятник символізує певну особистість і не обов’язково має на сто відсотків відтворювати зовнішність.

«Розумієте, говорять, що скульптура — це мистецтво. Пам'ятник це не фотокартка. Фотокартка відображає майже стовідсотково людину, а пам’ятник символізує людину.Як символ пам'ятник мене задовольняє. Якщо він немає стовідсоткової схожості безпосередньо з Андрієм Кузьменком — це можна списати на мистецтво, де головним завданням стоїть символізувати, а не відобразити на сто відсотків», — підкреслив Покровський.

Зазначимо, після встановлення в Луцьку пам’ятника Андрію Кузьменку у соцмережах з’явилося багато коментарів про те, що пам'ятник, який створила скульптор Ірина Дацюк, невдалий.

Loading...