Луцька міськрада розглядатиме петиції, які підтримали не менше 300 лучан

Про петиції територіальної громади міста Луцька.

Джерело: Відомості

На підставі ст. 3 Європейської хартії місцевого самоврядування, статей 2, 4, 6, 10, 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою розширення можливостей прямої участі територіальної громади у вирішенні місцевих справ міська рада Луцька вирішила:

1. Запровадити механізм участі громади в управлінні місцевими справами — петиція територіальної громади (далі петиція).

2. Встановити, що петицією є колективна вимога лучан (звернення, пропозиція, скарга, прохання, клопотання), яка подається на розгляд Луцької міської ради. Петиція може бути подана з будь-якого питання місцевого значення.

3. Початок процедури подання петиції розпочинається із реєстрації проекту петиції на сайті Луцької міської ради. Зареєструвати проект петиції може повнолітня особа, що постійно проживає у м. Луцьку шляхом заповнення спеціальної форми на офіційному сайті міської ради або через Центр надання адміністративних послуг (м. Луцьк, вул. Лесі Українки, 35а).

4. Збір голосів в підтримку петиції здійснюється протягом 14 днів від дня реєстрації проекту петиції. Голосувати в підтримку петиції можуть громадяни, що пройшли реєстрацію на офіційному сайті ради. Громадяни, які не мають можливості або необхідних знань для голосування в підтримку петиції через мережу Інтернет, можуть одноособово чи колективного звернутись із відповідною письмовою заявою до Центру надання адміністративних послуг.

5. Петиція вважається підтриманою та внесеною на розгляд Луцької міської ради, якщо в її підтримку проголосувало не менше як 300 осіб. Підтримана лучанами петиція є обов’язковою до розгляду в позачерговому порядку на початку найближчого пленарного засідання міської ради та/або її виконавчого комітету без необхідності внесення проектів рішень чи застосування інших процедур. За результатами розгляду петицій Луцька міська рада та/або її виконавчий комітет приймає рішення, яке доводиться до відома громадськості.

6. Відділу програмно-комп’ютерного забезпечення Луцької міської ради запропонувати способи технічного впровадження механізму внесення проектів петицій та збору голосів на їх підтримку, забезпечення ідентифікації осіб та автентичності голосування, уникнення технічних фальшувань, тощо.

Виконавчому комітету Луцької міської ради ухвалити відповідне рішення про порядок реалізації вказаного рішення міської ради, в т. ч. питання взаємодії виконавчих органів міської ради, технічної підтримки та фінансування необхідних заходів.   

7. Рішення ввести в дію з 01.12.2015 року. Рішення підлягає офіційному оприлюдненню шляхом його опублікування в газеті «Луцький замок» та на офіційному веб-сайті міської ради, а також за домовленістю із відповідними керівниками в газетах «Волинь Нова», «Віче», «Сім’я і дім», «Вісник і Ко» та на сайтах «ВолиньПост», «Волинські Новини», «ZIK», «Волинський інформаційний портал», «Волинська правда», «Під прицілом», «Слово Волині» та інших.

8. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту (А. Буй).

Loading...