Волинські шахтарі готуються голодувати під Адміністрацією Президента

Гірники шахти Нововолинська № 1 на межі Волинської та Львівської областей, які раніше перекривали дорогу, у вівторок планують оголосити безстрокове голодування біля Адміністрації Президента.

Джерело: Відомості

Про це розповів голова Незалежної профспілки гірників України (НПГУ) Михайло Волинець, пише УНН.

«Акція сьогодні відбувалася у вигляді пікетування з 10.00 до 14.00. Перекривалася дорога на містку через річку Західний Буг на кордоні Львівської та Волинської області. В цей же час кілька днів не працюють шахтарі шахти Нововолинська № 1. Сьогодні ввечері 5 чоловік виїжджають до Києва, де розпочнуть безстрокове голодування з завтрашнього дня біля Адміністрації Президента на вулиці Банковій», — сказав Волинець.

За його словами, мета такого кроку — «привернути увагу до ситуації розвалу галузі в регіоні та невиплат заробітної плати». З його слів, шахтарям зарплати боргують уже три місяці. Загалом — 14 мільйонів гривень.

Крім волинських шахтарів з 30 вересня страйкують працівники Львівської вугільної компанії. «У зв’язку із зупинкою цієї фабрики зупиняться всі шахти Львівсько-Волинського басейну і видобуток вугілля в цьому регіоні припиниться», — наголосив Волинець.

Loading...