Лучани намагалися виселити російські банки з української землі

Лучани намагалися виселити російські банки з української землі

До цього вчинку їх спонукала акція львівських побратимів, які вже бойкотували банки країни-агресора.

Джерело: Відомості

Громадські активісти ходили в Луцьку по російських банках та закликали їх забратися з української землі, повідомляє УНН.

Голова громадської організації «Бойкот» Михайло Бабенчук розповів, що до цього вчинку їх спонукала акція львівських побратимів, які вже бойкотували банки країни-агресора.

Зокрема, активісти збираються стояти біля дверей вищезазначених банків і не пускати туди людей, а також всіляко бойкотувати роботу установ.

Активісти зайшли у три російських банках Луцька: «Сбербанк Росії», «Альфа-банк» та «ВТБ банк».

В усіх місцях організатори протесту подавали звернення до керівників банків.

«Враховуючи підлу неоголошену війну, яку Російська Федерація веде на Сході країни та постанову Верховної Ради України від 27 січня 2015 року «Про визнання Російської Федерації країною-агресором», вимагаємо у двотижневий термін припинити свою діяльність на території Луцька, як установи, які належать російським окупантам. В іншому випадку ми залишаємо за собою право в будь-який законний спосіб перешкоджати вашій діяльності», — йдеться в зверненні.

Окрім цього, активісти вішали на вікна банків плакати з написом: «Банкам окупанта не місце на Волинській землі».

Не обійшлось і без ексцесів. До прикладу, працівники «Сбербанку» зачинились від активістів та викликали Державну службу охорони.

Loading...