Молодих луцьких фахівців відправлять стажуватися до Польщі

Молодих луцьких фахівців відправлять стажуватися до Польщі

Сьогодні, 17 червня, Луцькою міською радою було підписано угоду з Товариством Четвертого Червня (Республіка Польща) про співробітництво в рамках реалізації проекту «Нове зерно».

Автор: Любов ШЕКЕЛЬ / Джерело: Відомості

«Тепер луцькі молоді фахівці матимуть змогу отримати практичні навички, працюючи у Польщі, — заявив перший заступник міського голови Тарас Яковлев у своєму вітальному слові. — Саме така співпраця наших міст допоможе Луцьку та й іншим українським містам швидше інтегруватись у європейське суспільство».

Загалом підписання угоди дасть можливість простажувати молодих лучан у Польщі, де вони на власні очі побачать, як змінилася ця держава за роки, відколи перебуває у Європейському Союзі. Програма «Нове зерно» дозволить молодим людям віком до 35, які не є керівниками у своїх підрозділах, але перспективні працівники, розумні, ініціативні, побачити роботу найкращих європейських практиків. 

«Ми вже мали дві такі групи, які стажувалися. Коли вони поверталися, ви би бачили очі цих людей! Вони горять бажанням працювати, змінювати, творити щось нове і реалізувати у своїй роботі польський досвід. Сказати, що діло у їхніх руках кипить, — це нічого не сказати», — додав секретар міської ради Сергій Григоренко.

Польська сторона в свою чергу теж пообіцяла передати українцям усі свої напрацювання, щоби ті, повернувшись на Батьківщину, змінювали державу на краще, передавали отримані знання колегам, і лише тоді ця співпраця буде результативною.

«Розбудова місцевого самоврядування у Луцьку саме реформами дасть величезний результат, із польського досвіду можемо про це говорити. Бо за 11 років перебування Польщі в ЄС ми лише шляхом реформ відбудовували нашу державу. Тому повірте: все у ваших руках», — додав на завершення зустрічі віце-голова Товариства Четвертого Червня Збігнєв Буяк.

Loading...