У регіони почав надходити гуманітарний вантаж з Грузії

Про це повідомили у прес-службі МОЗу.

Джерело: Відомості

Заступник міністра охорони здоров'я України Василь Лазоришинець на брифінгу у Будинку Уряду 15 вересня повідомив про розподіл гуманітарного вантажу по регіонах, який надійшов з Грузії. Про це повідомили у прес-службі МОЗу.

Він нагадав, що 12 вересня гуманітарний вантаж вагою 12 тонн, який містить понад сто найменувань медикаментів та засобів медичного призначення на загальну суму 580 тисяч доларів США, прибув до «Борисполя» з Грузії.

«Це допомога, яка найбільш необхідна на сьогодні, — це вакцини як для переміщених дітей, так і тих, які знаходяться на звільненій території, це матеріали для гемодіалізу, антибіотики, 700 штук одноразових аптечок, протизапальні, інсуліни. Все те, що ми замовляли, у п’ятницю доставлено в Україну», — зазначив заступник міністра, додавши, що ця допомога необхідна тисячам пацієнтів.

«Протягом доби ми зробили все, щоб розмитнити цей вантаж і доставили його на склади «Укрвакцини», і вже сьогодні автомобілі «Укрвакцини» починають розвозити цей гуманітарний вантаж по територіям», — розповів заступник міністра охорони здоров’я.

Він додав, що в основному цей вантаж направлений на звільнені території Донецької та Луганської областей, а також Харківську, Дніпропетровську, Запорізьку, Миколаївську, Одеську області і місто Київ, «на які лягло найбільше навантаження по лікуванню поранених, військовослужбовців, мирних жителів та лікуванню переміщених осіб».  

Loading...