43% захворювань на рак можна попередили, якщо вести здоровий спосіб життя

За оцінками експертів, виникнення 43% онкологічних захворювань можна попередити, дотримуючись елементарних норм здорової поведінки.

Джерело: Відомості

Виникнення 43% онкологічних захворювань можна попередити при дотриманні звичайних норм здорового способу життя. Про це повідомила заступник директора департаменту охорони здоров’я Херсонської ОДА Ліна Бондарева, передає МОЗ України.

"Зростання захворюваності на злоякісні новоутворення та смертності від них протягом останніх років у всьому світі є не тільки медико-біологічною, а й соціально-економічною проблемою", - розповіла фахівець.

"Сучасна медицина знає близько 100 видів злоякісних новоутворень. За оцінками експертів, виникнення 43% онкологічних захворювань можна попередити, дотримуючись елементарних норм здорової поведінки. Це відмова від тютюну, фізична активність і перебування на свіжому повітрі, збалансоване здорове харчування (без зловживання консервованими і смаженими продуктами), підтримання нормальної маси тіла, а також обмежене вживання алкоголю та перебування на сонці та в соляріях, лікування хронічних захворювань", - запевнила представник МОЗ.

За її словами, захворюваність на злоякісні новоутворення по Херсонській області протягом останніх років зростає і перевищує середній показник по Україні. Щорічно кількість первинних хворих на рак складає понад чотири тисячі осіб. В області показник захворюваності на 100 тис. населення складає 409.7 у 2013 році (при 409.8 у 2012-му).

Loading...